Diskuse

Podivný úkaz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A také blikání při zastavení.

1 0
možnosti
Foto

Díky za článek, také s tím mám zkušenosti. Kéž by si to ti bezohlední řidiči uvědomili, ale to víte, v dnešní době, kdy většina lidí myslí jen na sebe, stejně blinkr používat nezačou, i kdybyste je na kolenou prosil... Někteří si možná myslí, že je to "machrovina", ale ne, není, je to bezohlednost, neúcta k druhému a egoismus...

1 0
možnosti
Foto

Mě mohou čerti vzít, když ve městě jedu az autem, tomu se najednou rozsvítí brzdovky, já jdu na brzdy také a koukám, co se děje a auto najednou zamíří k chodníku a také si u toho "lehce blikne" a to dávno poté, co už zpomalilo.

Nebo je velmi často vidět, jak někdo vyjede z pruhu, je už víc než půlkou auta v cílovém pruhu a milostivě si kraťoulince blinkne. To je tedy opravu k posmání.

A ještě jedna poznámka. Stále se těm, co na dálnicích jezdí rychle, nadává do pirátů. Jistě, je to přestupek, ale je mnoho dalších nešvarů a daleko nebezpečnějších. Rychle jedoucí řidič, pokud to dobře umí a je ohleduplný je daleko méně nebezpečnější než takové ty "Lacinovy laňky", co skáčou, bez ladu a skladu, do levého pruhu a následně z dálnice.

2 0
možnosti
Foto

M41i11l68a74n 25K92a24s84l

23. 3. 2013 8:54

jo, to taky...

1 0
možnosti

To je presne ten rozdiel medzi dobrým vodičom a priemerným. Priemerný sa sústreďuje na to, aby sa udržal na ceste. Pre toho dobrého je to samozrejmosť. Okrem toho však dbá na to, aby jeho správanie bolo ostatnými účastníkmi premávky ľahko čitateľné a predvídateľné.

Ja by som to videl tak, že to to neblikanie robia, resp. nerobia "majstri sveta" s ešte "teplým" vodičským preukazom.

3 0
možnosti

P43e61t75r 54K28u90l73i32c41h

22. 3. 2013 15:59

výborný článek.

mě osobně nepoužívání blinkrů bezohlednými (a línými) řidiči velmi rozčiluje, vytváří to různé nebezpečné situace, ať na křižovatkách nebo při přejezdu do jiných pruhů.

a hlavně - nepoužít blinkr v situaci, kdy se má použít, je přece porušením pravidel silničního provozu - boužel v podstatě nepostižitelným, pokud u toho zrovna není policie. ta to většinou řeší, až když už je pozdě - když nepoužitím blinkru dojde k nehodě...

5 0
možnosti

a to jsou ještě zajímavé věci než které jste popsal,auto vyjíždí z hlavní do vedlejší a protože se hlavní zatáčí a vedlejší jde v podstatě rovně tak nyhazuje blinkr a jede na vedlejší, zatím se taky nic nestalo ale kolikrát to bylo na hraně

1 0
možnosti

P53a32v94e59l 69V82é45b40r

22. 3. 2013 13:46

Tedy, ne že bych s článkem nesouhlasil. Ale hned s prvním příkladem, s tím stáním na vedlejší a čekání na přejezd auta jedoucím po hlavní, jste tak trochu střelil kozla. Když jste na vedlejší, tak stejně, bez ohledu na blikání, či neblikání, musíte počkat, až bude jasno - a ne podle jakýchsi světýlek, ale podle skutečného pohybu na hlavní. Kdyby blikal na odbočení a přesto jel rovně, tak byste byl viníkem případné nehody vy...

0 4
možnosti
Foto

M39i60l36a98n 34K34a22s49l

22. 3. 2013 14:10

nemám námitek, ale jasno by stejně bylo dřív

3 0
možnosti

Víte, docela často píšu dopravní příspěvky a daleko obšírněji. Na Vašem kraťoučkém Podivném úkazu zjišťuji, že čtenářův souhlas rovná se karma. Nekomplikovanost a strohost Vašeho příspěvku tak jde na ruku souhlasům. Já mám ale za to, že celkové hodnocení blogu by neměla obsahovat pouhá afinita k souhlasu.

0 3
možnosti
Foto

M74i17l89a88n 29K84a44s89l

22. 3. 2013 14:11

Řekl jsem si, proč psát traktáty, když se to zhustit do pár slov :-)

3 0
možnosti

Ohleduplnost a slušnost se vytratila již před lety. Každý je king, každý vidí jen sebe a nedomýšlí, že není na světě sám. Chybí nám pokora, úcta k druhým a sami nadáváme, když nám někdo provede totéž. 

Já těmhle neblikačům říkám "socky" - chudáci v BMW prostě jen šetří žárovky, protože na nové nemají, všechno utratili za to auto...;-D

11 0
možnosti
Foto

Nenasazujte prosím na řidiče silných vozů. Se silným vozem se dá jet ohleduplněji než se slabým. A na BMW se klidně může zmoct i středně vydělávající občan, protože ty nálady jsou často jen fiktivní:

1. Velmi slušného bavoráka si můžete dovézt za cenu nového malolitrážního vozu a přitom ten rozdíl v pohodlí a bezpečí jízdy je enormní.

2. Pokud nejezdíte do značkového servisu s hodinovou cenou 2500,- Kč, tak servis takového auta nestojí žádný "majlant".

3. BMW stárne podstatně pomaleji než levné malolitrážní vozy. Ta auta jsou stavěná na každodenní tvrdý provoz na německých "Autobahnech", takže proběh 500.000 km je u nich naprosto standardní.

A to nejsme žádný "rozený" fanoušek BMW. Jenom jsem před jedenácti lety neměl čím jezdit a náměstek mi vnutil ředitelské BMW. Váhal jsem, ale vůbec nelituji. Tehdy mě to auto stálo asi 140.000,- a poté, co jsem ho prodal, jezdí skvěle dodnes (s novým majitelem jsem v kontaktu).

A tak by se dalo pokračovat. Ale kdo nezkusil, neví. P. S. ale pokud trváte na každém deci benzinu či nafty, tak zůstaňte raději u těch malých, nepohodlných a nebezpečných vozítek.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS